Iedereen heeft wel eens last van angst, somberheid of stress. Dat is op zich niets bijzonders. Veel problemen in het leven zijn zelf te overwinnen of met de hulp van familie en vrienden. Maar als psychische klachten een grote invloed hebben op het dagelijks leven kan er sprake zijn van een stoornis en kan professionele hulp nodig zijn.

Klachten en symptomen

Onze praktijk heeft een breed behandelaanbod voor mensen bij wie dat soort klachten spelen. Hieronder vind je informatie over veel voorkomende psychische klachten waarvoor wij meestal een behandeling kunnen aanbieden.

Aandachtstekortstoornissen

Mensen met een aandachtstekortstoornis hebben levenslang problemen met de aandacht of concentratie, of ze zijn hyperactief en impulsief, of er is een combinatie van beide.

Aanpassingsstoornis
Een aanpassingsstoornis is een psychische aandoening waarbij sprake is van aanhoudende stress als gevolg van ingrijpende negatieve of positieve verandering in iemands leven.

Angststoornis

Angst wordt een probleem in situaties waar geen werkelijk gevaar dreigt. U bent zonder duidelijke aanleiding bang in bepaalde situaties of voor bepaalde dingen.

Autisme

Mensen met autisme hebben vaak problemen met sociaal contact, met communiceren en flexibiliteit.

Eetstoornissen

Mensen met een eetstoornis vinden het vaak moeilijk om met allerlei emoties om te gaan. Daardoor ontwikkeld zich een verstoord eetgedrag.

Onverklaarde lichamelijke klachten
Sommige mensen hebben last van lichamelijke klachten die hun dagelijkse leven beperken, zonder dat daar een medische oorzaak voor te vinden is.

Persoonlijkheidsproblematiek

Persoonlijkheid is alles wat iemand uniek maakt als persoon: eigenschappen, karaktertrekken en gedrag. Bij mensen met een persoonlijkheidsstoornis zijn persoonlijke eigenschappen zo extreem, dat ze hinderlijk worden.

Stemmingsstoornissen
Iedereen voelt zich wel eens lusteloos, neerslachtig of in de put. Als deze gevoelens lange tijd aanhouden, kan er sprake zijn van een stemmingsstoornis.

Systeemproblematiek
Systeemtherapie kan een onderdeel zijn van een individuele behandeling. Familie of gezin wordt dan betrokken bij de behandeling. De psycholoog helpt met het geven van inzicht, het inzetten van gedragsveranderingen en een effectieve communicatie.

Samenwerkende Psychologen Alphen aan den Rijn
Europalaan 71
2408 BJ ALPHEN AAN DEN RIJN


Kvk: 53887646

Praktijk AGB code: 94056663


Telefoon

 0172 653 112

Fax
 0172 653 172 

Email
 europalaan@spa-psychologie.nl

Maandag 08:30 - 17:00

Dinsdag 08:30 - 17:00

Woensdag 08:30 - 17:00

Donderdag 08:30 - 17:00

Vrijdag 08:30 - 17:00

Waardeer mij